Čerstvý tuniak s paradajkovou omáčkou

Zloženie
- 600 g červeného tuniaka (4 steaky)
- 100 g makadamových orechov
- 350 g paradajkovej omáčky
- Borges extra panenský olej
- Borges olivový olej so smaženým cesnakom
- 1 cibuľka
- chilli paprička
- čierne korenie
- soľ
- cukor

PRE 4 OSOBY

30 minút

jednoduché

KROK ZA KROKOM
Na olivovom oleji osmažte tuniaka smažte z obidvoch strán dozlatista. Ak ho chcete viac prepečený, smažte dlhšie na nižšej teplote. Na extra panenskom olivovom oleji osmažte nakrájanú cibuľu s chilli papričkou. Keď bude cibuľa hotová, chilli papričku vyberte a pridajte paradajkovú omáčku, soľ, čierne korenia a cukor podľa chuti. Tuniaka nakrájajte na plátky a uložte na omáčku. Pokvapkajte olivovým olejom so smaženým cesnakom a posypte nastrúhanými makadamovými orechami.
Nutričné tipy
- Nikdy nie je na škodu pridať trochu parmezánu. Pred podávaním nakrájajte syr na plátky a poukladajte na tuniaka. Dobrú chuť!- Ak sa vám tuniak lepí na panvici, posypte dno troškou soli.
- Ak ste cestovinový typ, môžete tuniaka podávať s gnocchi. Je to ideálna príloha k omáčke puttanesca. Ak máte v obľube štipľavejšiu chuť omáčky, pridajte lyžičku korenia harissa.


SÚVISIACE RECEPTY
