Capponata

Zloženie
- 2 stredné baklažány alebo 1 veľký
- 3 cukety
- 2 kápie (červená a žltá)
- ¼ cibule
- 250 g nakrájaných šampiňónov
- 100 g olív
- 1 veľký strúčik cesnaku
- 6 lyžíc extra panenského olivového oleja Borges
- soľ
- čierne korenie
- arabský chlieb

PRE 4 OSOBY

35 minút

JEDNODUCHÉ

KROK ZA KROKOM
Do veľkého hrnca alebo do woku pridajte 3 lyžice extra panenského olivového oleja, cesnak a cibuľu. Smažte minútu a pridajte baklažán, osoľte. Varte do zmäknutia (asi 15 – 20 minút).Keď je baklažán hotový, pridajte cuketu, papriky a zvyšok olivového oleja. Varte asi 5 minút. Pridajte šampiňóny a olivy. Ak je potrebné, ochuťte soľou a čiernym korením. Zakryte a varte asi 10 minút alebo do zmäknutia zeleniny.
Podávajte s arabským chlebom.


SÚVISIACE RECEPTY 
