Cappelletti plnené mäsom s domácou paradajkovou omáčkou

Zloženie
- 400 g cestovín cappelletti plnené mäsom
- čerstvá bazalka
- parmezán
- soľ
- 1 kg zrelých paradajok
- 150 ml extra panenského olivového oleja Borges
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 cibule
- čierne korenie
- soľ
Na prípravu paradajkovej omáčky:

4 osoby

60 min

stredne náročné

KROK ZA KROKOM
Nakrájanú cibuľu a cesnak smažte v hrnci na malom plameni asi 15 minút.Na paradajkách urobte kríž a ponorte na minútu do vriacej vody. Opláchnite studenou vodou a odstráňte šupky a semienka. Pridajte do hrnca, okoreňte a varte na malom plameni asi 50 minút. Po uvarení jemne rozdrvte. Nevadí, ak ostanú nejaké kúsky paradajok.
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale. Varte al dente. Podávajte s domácou paradajkovou omáčkou, čerstvou bazalkou a parmezánom.


SÚVISIACE RECEPTY
