BIGILLA (PIKANTNÁ FAZUĽOVÁ PASTA)

Zloženie
* 1/2 kg fazule
* 1/2 šálky cesnakového olivového oleja Borges
* 1 citrón
* 1 červená paprika, malá
* 8 strúčikov cesnaku
* 2 vetvičky petržlenu
* Tabasco omáčka
* 1 lyžica jemne nasekaného oregana a mäty
* soľ

PRE 4 OSOBY

25 MINÚT

STREDNE NÁROČNÉ

NÁVRH NA SERVÍROVANIE
- * * Toto pyré môže byť servírované studené alebo teplé, ako snack na chlieb alebo dip.

KROK ZA KROKOM
Namočte fazuľa na 24 hodín a vodu aspoň 3 krát vymeňte. Fazuľu varte jeden a pol hodiny, následne sceďte a premiešajte. Pridajte cesnak, cesnakový olivový olej, citrónovú šťavu, červenú papriku, petržlen a soľ.
Nutričné tipy
Je to tradičné jedlo z Malty, 100% stredomorské. Produkty ako fazuľa poskytujú sacharidy, bielkoviny a vlákninu a majú veľmi nízky obsah tuku. Cesnak a cesnakový olivový olej dodáva jedlu zdravý dotyk, pretože cesnak obsahuje viaceré vlastnosti (diuretikum, antibakteriálne, tráviace, antitrombotické a protikarcinogénne).Šéfkuchár: Josep Maria Luque · 8cadires.com


SÚVISIACE RECEPTY
