BIELA RYBA MARINOVANÁ V EXTRA PANENSKOM OLIVOVOM OLEJI

Zloženie
* 1 strúčik cesnaku
* 200 ml Borges extra panenského olivového oleja
* 1 lyžica octu
* 400 g pevného mäsa (filiet) z bielej ryby (napr. tresky alebo šťuky)
* 1 lyžička celého čierneho korenia
* ¼ cibule
* hrsť čerstvej petržlenovej vňate
* soľ

2

2,5 hodiny

ľahké

KROK ZA KROKOM
Nakrájajte cibuľu, cesnak a petržlen. Zmiešajte extra panenský olivový olej s octom a pridajte nakrájané ingrediencie, okrem soli a korenia.Filety vložte do vytvorenej marinády a z oboch strán dobre namočte. Nechajte 2 hodiny odpočívať, aby sa premiešali všetky chute a vône.
Na panvicu dajte malé množstvo extra panenského olivového oleja a rybu na ňom rovnomerne opečte z oboch strán.
Kúsok ryby môžete nakrájať na kocky a vytvoriť z nej špízy. A čím rybu doplniť? Najlepšie zmesou čerstvých zelených šalátov.


SÚVISIACE RECEPTY 
