5 DRUHOV CESTOVINOVÝCH OMÁČOK A DRESSINGOV

Omáčka Napoletana
Extra panenský olivový olej, paradajky, bazalka, soľ a čierne korenie (ak sú paradajky kyslasté, pridajte trošku cukru). Všetko dobre uvarte a rozmixujte, pridajte trošku parmezánu a… mamma mia!
Pesto
Zelené alebo červené. Chutné, rôznorodé, presvedčivé a originálne… Výborné s cestovinami!
Hríby
Využite zber hríb a pridajte ich do cestovín! Osmažte ich na olivovom oleji s troškou cesnaku, pridajte korenie podľa vášho gusta a trošku parmezánu. Mňam!
Aglio e olio
Jednoduchý a vynikajúci recept! V olivovom oleji osmažte niekoľko strúčikov cesnaku, premiešajte so špagetami, pridajte parmezán a podávajte.
Cestovinový šalát
Tuniak (bohatý na Omega-3 mastné kyseliny), reďkovky, kukurica, mrkva, cherry paradajky a rukola. Ochuťte dressingom z extra panenského olivového oleja, medu, citrónovej šťavy a horčice.

